Error meldingen

Error meldingen

Een lege referentie

Melding

Error: Dit formulier maakt gebruik van een ander formulier dat mist/niet meer aanwezig is in deze omgeving. Neem contact op met uw partner om dit op te lossen. Formulier ID: null


Oorzaak

Dit betekent dat het formulier een referentie bevat die nergens naar toe gaat. Dit is een fout die gemaakt is door de maker van het formulier.
 

Oplossing

Kijk in de form editor naar de velden met een blauwe achtergrond. Deze velden bevatten namelijk referenties. Als je deze velden bewerkt kun je zien of het veld toevallig een lege referentie heeft. Zoals bijvoorbeeld deze:

Verwijder de referentie of verbindt de referentie naar een formulier om het probleem op te lossen. 
 
 

Een referentie naar een niet vindbare bron

Melding

Error: This form uses another form that is missing or is not available in this environment. Please contact your consultant to resolve this. 56cb37b6bcc95a400102a998


Oorzaak

Dit betekent dat het huidige formulier een ander formulier probeert op te halen omdat het daar een referentie naar toe heeft. Dit kan een standaard referentie zijn, maar dit kan ook een sjabloon formulier zijn. Dit achterliggende formulier kan alleen niet gevonden worden in de huidige omgeving.

Dit kan betekenen dat het formulier is verwijderd, het kan ook betekenen dat het nooit geïmporteerd is omdat het niet in de geïmporteerde template zat.

 

Oplossing

Het formulier dat nodig is is niet aanwezig in de omgeving. Dit kan 2 oorzaken hebben.

  • Of het formulier is verwijderd, in welk geval je hem opnieuw wilt importeren vanuit je auteursomgeving
  • Of het formulier is nooit geïmporteerd. In welk geval je hem opnieuw wilt importeren vanuit je auteursomgeving.

Om dit te doen kopieer je het ID dat in de melding staat. In dit geval is dit 56cb37b6bcc95a400102a998. Je opent je auteursomgeving en gaat naar de form editor. Hier zet je de eerste filter op Alle formulieren en plak je het id in selecteer formulier.


Hierdoor zie je direct om welk formulier het gaat. In dit geval gaat het om formulier Overzicht Opleveringen

Ga in het hoofdmenu naar de Template synchroniser en download dit formulier in Exporteer formulieren.

Importeer het formulier in de klant omgeving waarna het formulier er weer is en het issue is opgelost.

Mocht je het formulier ook niet kunnen vinden in je auteursomgeving, neem dan contact met ons op, wij kunnen altijd nog een backup voor je opvragen om het formulier daar uit te halen. 

 

Afbeelding is niet goed ingevoegd

Melding

Let op! De volgende afbeeldingen zijn ingevoegd in de staptekst waardoor de stap langzaam wordt. Download onderstaande afbeeldingen en voeg ze opnieuw toe aan de staptekst. De applicatie upload ze dan waardoor je stap snel blijft.


 

Oorzaak

Er zijn afbeeldingen ingevoegd in de tekst in plaats van geupload zoals dat hoort.
 

Oplossing