Inloggen en wachtwoord resetten

Inleiding

Wanneer je naar je omgeving gaat is het eerste dat je moet doen inloggen. Inloggen lijkt simpel maar er zijn nogal wat omstandigheden die dit kunnen bemoeilijken. In dit artikel proberen we al deze issues te benoemen, uit te leggen en op te lossen.

Inloggen

Om in te loggen in je omgeving vul je:
  1. eerst je gebruikersnaam of e-mailadres in in het eerste veld.
  2. Daarna vul je je wachtwoord in in het tweede veld.
  3. Je kunt het keuzevak "Onthoud mij" of "remember me" aanvinken. Als je dit doet, dan blijft je sessie langer actief. Met andere woorden, dan blijf je langer ingelogd.
  4. Vervolgens klik je op "Inloggen" of "Sign in".
Let op: De inlogpagina gebruikt de taal van je browser. Als je je browser dus ingesteld hebt in het engels, dan zal de inlogpagina ook engels getoond worden. Rechts boven kun je de taal ook wijzigen.
Mocht je niet in kunnen loggen omdat je gegevens niet lijken te kloppen, dan kun je je wachtwoord opnieuw instellen.

Wachtwoord opnieuw instellen

Als je je wachtwoord opnieuw in wilt stellen, klik dan eerst op "Wachtwoord vergeten" of "Forgot password". Wanneer je dit doet kom je op deze pagina terecht:

Hier kun je je e-mailadres of gebruikersnaam invullen. Daarna klik je op "Submit" of "Verzenden" om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
Tip: Weet je je gebruikersnaam én je e-mailadres niet, neem dan contact op met de beheerder.

Zodra je de wachtwoord reset aangevraagd hebt, ontvang je een e-mail.

In deze email zit de link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
Let op: Deze link is slechts 6 uur geldig
Let op: Deze e-mail kan in je spam folder komen. Kijk daarom altijd in je spam folder als je de e-mail niet lijkt te ontvangen.
Ontvang je de e-mail nog steeds niet, vraag dan een collega of je consultant om te controleren of het e-mailadres klopt.
Ontvang je de e-mail nog steeds niet? Vraag dan je systeembeheerder of de e-mail niet wordt tegengehouden door een spamfilter.

Zodra je op de link klikt kun je je wachtwoord opnieuw instellen.

Zodra je je nieuwe wachtwoord twee keer hebt ingevuld en je op "verzenden" geklikt hebt, is je nieuwe wachtwoord ingesteld. Je wordt daarna automatisch ingelogd.
Let op: Je mag niet je reeds gebruikte wachtwoord gebruiken. Het nieuwe wachtwoord moet anders zijn.