Platform opbouw

Intro

ISO2HANDLE is een soort doos met LEGO stenen. Hiermee kun je van alles bouwen. Maar hoe kom je nu met al die stenen tot de plaat die op de doos staat?

Gebruikers komen over het algemeen vanuit de andere kant, namelijk de plaat die op de doos staat. Zij willen een specifiek iets bouwen. Bijvoorbeeld een ISMS, KMS, handleiding, handboek of een set slimme formulieren.

Om uit te beelden hoe deze twee vertrekpunten elkaar ontmoeten in het ISO2HANDLE platform is onderstaande overzicht gemaakt:

Simpel gezegd:

1. Het ISO2HANDLE platform biedt 2 editors. De template editor en de form editor.
  2. Met de template editor kun je een handboeken maken met invulbare en niet invulbare stappen. Hier vloeit vervolgens van alles uit. Denk hierbij aan versiebeheer, statusbeheer, geschiedenis, bijlagen, links, comments etc.
  3. Met de form editor kun je formulieren maken. Zo kun je bron formulieren maken (stamlijsten) en formulieren die daar gebruik van maken (module formulieren). Samen vormt zo'n setje van formulieren een module. Bijvoorbeeld een module om risico's mee in te schatten. Maar dit kan ook een overleg, arbeidsmiddelen, wet- en regelgeving, milieuregister of klachten module zijn. Uit deze formulieren vloeien bijvoorbeeld weer grafieken, workflow's en taken.
  4. Dit handboek samen met alle gemaakte module's vormen je template. Deze template kun je eenvoudig exporteren en in tal van omgevingen importeren waarna je delen aan of uit zet en eventueel elementen toevoegt.
  5. Op deze manier worden alle elementen van het ISMS (zoals een stuk documentatie, zoals een risicoinschattingen module, etc) geborgd en zijn ze makkelijk uitbreidbaar.