Stap statussen

Intro

In dit artikel willen we je meer uitleggen over "stap statussen". Je kunt stappen invullen met tekst, links en bestanden. Deze set van tekst, links en bestanden vormen een "versie". Deze "Versie" heeft een status zoals "concept", "intern" of "publiek".

De standaard status is normaal gesproken "Concept". Dit zorgt er voor dat wanneer je in een stap een versie toevoegt, deze als concept wordt toegevoegd en daardoor alleen zichtbaar is voor jou.

Door op "Status aanpassen" te klikken kun jij je versie "Intern" maken zodat je hem kunt delen met collega's en zodra hij goed is kun je hem publiceren door de status te veranderen naar "Publiek".

Dit is de standaard flow, maar dit kun je configureren zoals jij dat wil.

Een stap status toevoegen

Ga via Instellingen > Bedrijfsvoorkeuren > Stap statussen.
Vul in de onderste lege regel een titel in voor de gewenste kolom. Kies "Toevoegen" (groene knop rechts onderin)

Je stap status configureren

1. Titel: De naam van de status.
  2. Kleur: Hier kan je de status een kleur toekennen.
  3. Standaard status: Dat kan maar 1 status zijn die wordt toegekend als je een nieuwe versie toevoegt.
  4. Naar welke status kan men een versie wijzigingen die momenteel deze status heeft.
  5. Kan alleen toegekend worden door...  Dit is handig voor een status "Ter goedkeuring" waarbij alleen één of twee mensen hem goed mogen keuren.
  6. Kan gedeeld worden met... Dit is bijvoorbeeld handig voor de status "intern" waarbij je jouw versie wil delen met een collega zodat je er samen in verder kan werken.
  7. Zichtbaar voor groepen; dit is voor welke groepen deze versie zichtbaar is.
  8. Kan geüpdate worden. Als dit ja is, dan kunnen de gebruikers die stappen in kunnen vullen en stappen met deze status kunnen zien, de versie ook updaten.
  9. Kan verwijderd worden. Als dit ja is, dan kunnen de gebruikers die stappen in kunnen vullen en stappen met deze status kunnen zien, de versie ook verwijderen.

Stap status verwijderen

Als je een stap status wil verwijderen, dan klik je op het kruisje. Daarna verschijnt er een pull-down waarin je aan moet geven, welke status de stappen/versies moeten krijgen die momenteel deze (te verwijderen) status krijgen/hebben. Daarna kun je klikken op "Remove status".