Versie goedkeuring instellen

Versie goedkeuring instellen

Wanneer je een nieuwe versie wilt laten goedkeuren, dan kan het zo zijn dat je om goedkeuring wilt vragen van verschillende mensen. Dit kun je doen door eerst RASCI te activeren. Je kunt dan per stap status een goedkeuringsproces instellen waarbij een x aantal mensen de versie moeten goedkeuren.

Minimaal aantal goedkeuringen instellen

Om dit in te stellen ga je naar de instellingen pagina. Daar klik je op Templates en vervolgens op Stap statussen aanpassen.


Hier kun je aangeven hoeveel goedkeuringen er nodig zijn om naar de volgende status te gaan. Zodra je in onderstaande situatie de versie publiek wilt maken, moet je eerst de goedkeuringsronde starten. Hiervoor kun je de stemmers automatisch emailen. De mensen in de juiste RASCI groepen (in te stellen in de instellingen) kunnen dan goedkeuren. Ze kunnen de versie ook afkeuren en daarbij een reden opgeven. Deze conclusies zijn terug te zien in de tijdlijn.


Om hiervan gebruik te maken, open je de stap statussen en vul je bij "Can only be assigned after how many approvals" het aantal approvals in dat je nodig hebt.


De groepen die zijn genoemd bij "Can only be assigned by members of RASCI group(s)" zijn de mensen die kunnen stemmen.
Hiermee kun je dus ook bijvoorbeeld 4 mensen aanwijzen als goekeuringsbevoegd waarbij alle 4 goedkeuring moeten geven (unaniem).
Let op: als je 3 goedkeuringen nodig hebt, maar er zijn maar 2 mensen die mogen stemmen, dan kan de versie dus niet verder in het proces.

Zodra genoeg mensen goedkeuring gegeven hebben kan de versie verplaatst worden naar de nieuwe status.


    • Related Articles

    • Stappen afdrukken

      Wanneer je een handboek gemaakt hebt en deze hebt gevuld met procedure omschrijvingen, dan kan het zo zijn dat je deze wilt afdrukken. Hierbij wil je dan uiteraard je huisstijl mee nemen zodat het herkenbaar is en mogelijk wat additionele informatie ...
    • Jaarlijkse documentatie controle

      Wanneer je een procedure of een stuk beleid schrijft, kan deze verouderd raken. Het is daarom belangrijk dat documentatie zo nu en dan gecontroleert wordt en waar nodig geupdate wordt zodat deze up-to-date blijft. Het is daarom mogelijk om ISO2HANDLE ...
    • @ links maken in stappen

      Intro In ISO2HANDLE kun je een boom maken van stappen (een modulair handboek) en deze vervolgens vullen met je klant. Wanneer je een handboek vult is het handig als je eenvoudig door kunt linken naar andere stappen en of formulieren. Hiermee kun je ...